Contact & Verbinding

Vrijheid, openheid, keuze

Even voorstellen

Mijn naam is Jeroen Asitha Bos. Ik ben geboren in Sri Lanka te Horana. Op de leeftijd van 1 jaar en negen maanden ben ik geadopteerd door een Nederlands gezin. Het wilde helaas zo zijn dat ik in dit gezin een groot gemis heb ervaren aan werkelijke verbinding. Door veel spanningen en de nodige stress in de thuissituatie, had ik veel geestelijke problemen ondervonden. Het heeft mij vanaf de puberjaren op een zoektocht gebracht naar innerlijke rust en vrede. Dat is niet zonder horten en stoten gegaan en er was sprake van een diepe depressie. Ik heb echter nooit de wil opgegeven in mijn zoektocht naar innerlijk geluk, vrede en verbinding met mezelf en anderen.

Deze zoektocht heeft mij geleid naar interesses op het vlak van zingeving en spiritualiteit. Onderwerpen zoals het boeddhisme, tantra en nondualisme hadden vanaf eind tienerjaren en begin twintiger jaren, mijn volledige aandacht. Daaruit heeft gevolgd dat ik tussen 2003 en 2005 tweemaal een retraite heb bijgewoond van 10 dagen. Dat heette Vipassana. Het heeft voor mij een belangrijke basis gegeven in de verwerking van mijn emoties en mijn geestelijk proces. Ik heb van jongs af aan nooit in pillen en in anti depressiva geloofd. Vanaf eind tienerjaren ben ik geheel op eigen kracht met mezelf de confrontatie aangegaan. Dat is voor mij een proces van jaren geweest, waarbij er sprake is geweest van veel vallen en opstaan. Wat voor mij uiteindelijk heling heeft gebracht is dat ik mijzelf heb aangeleerd om expressie te geven aan (diepgewortelde) gevoelens.

Een belangrijk onderwerp in mijn leven is massage. Die interesse was er al vanaf begin 20 jaar. Mijn interesse in massage heeft voor steeds meer contact en verbinding met mezelf en mijn medemens gezorgd. Ik ervoer dat als ik niet in verbinding met mezelf ben, ik de ander ook niet vanuit verbinding kon aanraken. Het geven van massage en zelfexpressie zijn voor mij de belangrijkste sleutels geweest in mijn helingsproces. Uiteindelijk heeft dit mij tot een staat gebracht van innerlijke rust, vrede en een diepe verbinding met mijzelf.

Uiteindelijk heeft mijn levensproces tot nu toe aan een schat van ervaringen en inzichten opgebracht. Mijn credo is :"Ken jezelf en je kent de ander". Vanuit kennis die ik met mezelf heb opgedaan, kan ik van veel betekenis zijn voor mijn medemens. Vanuit de vrede, geluk en openheid die ik met mezelf ervaar, wil ik dan ook graag mijn medemens tegemoet treden. In contact en verbinding met mezelf, reik ik jou de hand toe.

Groetjes Jeroen